Odrasli

Na odjelu beletristike možete pronaći klasike poput romana Georga Orwella, Jane Austin, Umberta Eca, Doris Lessing, Hermanna Hessea i mnoge druge.

         

Tu se nalaze i popularni romani hrvatskih i stranih autora/ica. Svi su romani posloženi abecednim redom, po prezimenu autora. Pojedini žanrovi (ljubavni, kriminalistički, povijesni, ratni romani, obiteljske drame, tema holokaust itd.) označeni su na knjigama posebnim naljepnicama.

U odjelu za odrasle publicistika je posložena prema Univerzalnoj decimalnoj klasifikaciji (UDK). UDK brojevi su organizirani u skupine i podskupine koje obuhvaćaju cjelokupno ljudsko znanje i temelje se na osnovnim znanstvenim disciplinama. Na odjelu za odrasle, osim romana, možete pronaći i područja:

1 filozofija. psihologija

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: astrologija, logika, etika, psihologija samopomoći, filozofski sustavi i gledišta.

2 religija. teologija

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: hinduizam, budizam, drevne religije, judaizam, kršćanstvo.

3 društvene znanosti

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: sociologija, politika, međunarodni odnosi, ekonomija, turizam, pravo, vojni poslovi.

5 matematika. prirodne znanosti

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: astronomija, fizika, kemija, geologija, biologija i zoologija.

6 primijenjene znanosti. medicina. tehnika i tehnologija

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: higijena i zdravlje, farmacija, ishrana, klinička medicina i alternativne terapije. Tu su i knjige o agronomiji, poljodjelstvu, hortikulturi, pčelarstvu, ribarstvu. Kako brinuti o svom kućnom ljubimcu, također možete pronaći ovdje.

7 umjetnost. zabava. sport.

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: slikarske tehnike, život i djela poznatih slikara, uređenje interijera.

8 jezici. lingvistika. književnost.

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: hrvatska i svjetska književnost, početne i napredne tečajeve stranih jezika, kao i razgovorne priručnike.

9 geografija. biografija. povijest.

Unutar ovog područja možete pronaći stručne, ali i popularne knjige na temu: arheologija, putopisi, turistički vodiči, biografije poznatih ličnosti, opća povijest i povijest hrvatske.