Mjesec hrvatske knjige

poster Mjeseca hrvatske knjige

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova uključila se i ove godine u nacionalnu manifestaciju Mjesec hrvatske knjige koja se obilježava diljem Hrvatske od 15. listopada do 15. studenog. U tom periodu novigradska knjižnica priređuje niz događanja i aktivnosti usmjerenih na poticanje čitanja, popularizaciju knjiga i upoznavanju knjižnice.

Za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige organiziramo akciju pod nazivom „Poklanjamo knjige“ kojom će svi zainteresirani moći besplatno odabrati naslove koje je knjižnica otpisala iz svog fonda tijekom inventure.  Radi se o blago oštećenim knjigama koje su nekada pristizale u više primjeraka, a koje, zbog nedostatka prostora, više ne možemo čuvati.

Za djecu je Knjižnica pripremila nagradni kviz o popularnim dječjim knjigama i o samoj Knjižnici koji se može preuzeti u knjižnici. Kviz je zabavan, pitanja nisu teška i dovoljno ga je vratiti ispunjenog do 15. studenog 2020.

Nismo zaboravili na odrasle, imamo i nagradni kviz za njih s pitanjima o Knjižnici, piscima, popularnim knjigama i zanimljivim činjenicama iz svijeta književnosti. Pitanja se mogu preuzeti u Knjižnici, a riješena pitanja treba vratiti do 15. studenog.

Knjižničarke pozivaju korisnike da se odvaže i usude pročitati nešto drugačije. U sklopu akcije pod nazivom „Iznenadite se dobrom knjigom“ knjižničarke su za odrasle odabrale i zapakirale po tri naslova iz različitih odjela Knjižnice koje će zainteresirani korisnici otkriti tek kod kuće.

Tradicionalno, knjižnica je pozvala sve vrtićke skupine i sve razrede osnovne škole da sa svojim odgajateljicama, nastavnicama i profesoricama obiđu Knjižnicu, saznaju čemu ona služi i koje informacijske izvore čuva.

<< >>