Vodič za gradove: kako implementirati Biblioteku igračaka – Toy library

U sklopu projekta Playful paradigm iz programa URBACT, na kojemu je Grad Novigrad-Cittanova partner, objavljena je publikacija „Vodič za gradove – kako implementirati Biblioteku igračaka – Toy library“.

Podsjećamo, Playful paradigm je projekt čiji je cilj proširiti dobru praksu koja koristi kulturu igre i „gamifikacije” za promicanje socijalne uključenosti, zdravog i održivog načina života. Izraz gamifikacija predstavlja proces uključivanja dinamike igre u kontekste koji nisu striktno vezani za igru u smislu zabave.

Igra favorizira međuljudske odnose, komunikacijske procese i pomaže u razumijevanju kulturoloških i dobnih razlika. U dječjoj ili odrasloj dobi igra može postati inovativan alat za korištenje urbanih prostora, za inkluziju, aktivno starenje, za prevenciju ovisnosti o kocki te za druge oblike socijalnih problema. Osim toga, kroz igru se mogu poticati promjene u ponašanju i promicanju održivosti okoliša.

Najvažniji savjeti i ideje nalaze se u dokumentu Vodič za gradove – kako implementirati Biblioteku igračaka– Toy Library

<< >>