Svečana dodjela nagrada najboljima u Croatian Makers Ligi

Voditeljica Malih robotičara Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova, Dijana Lipovac Matić sudjelovala je 20. lipnja 2017. godine na svečanoj dodjeli nagrada najbolje plasiranim ustanovama u Hrvatskoj prema rezultatima Croatian Makers Lige za školsku godinu 2016./2017. Mlađa skupina novigradskih robotičara, u kojoj su sudjelovala djeca od trećeg do petog razreda, u okviru natjecanja nacionalne robotske lige Croatian Makers, bila je najuspješnija od svih mlađih skupina u regiji Istra 1 u kojoj sudjeluju i učenici iz Poreča, Kanfanara, Vrsara, Rovinja, Svetvinčenta, Pazina i Tara.
Ovom događaju prisustvovala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je u svom govoru, uz ministricu znanosti, Blaženku Divjak, i osnivača Lige, Nenada Bakića, govorila o važnosti razvoja STEM područja u obrazovanju djece. Voditeljici Malih robotičara, Dijani Lipovac Matić, osnivači Instituta za razvoj i inovativnost mladih, Nenad i Rujana Bakić, uručili su Zahvalnicu za Knjižnicu za sudjelovanje u natjecanjima te donirali dodatnu opremu za robote mBot.
Svečanost se održala u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, a sudjelovalo je nekoliko stotina mentora i učenika iz cijele Hrvatske.

Ukupni rezultati Croatian Makers lige

<< >>