S Tadijom u Vučedolu

U petak, 1. prosinca, u novigradskoj knjižnici održala se pjesnička večer posvećena poeziji Dragutina Tadijanovića pod nazivom S Tadijom u Vučedolu.
Ideja za ovu večer potekla je od ravnateljice Muzeja-Museo Lapidarium, Jerice Ziherl, u kojem se održava izložba Gradskog muzeja Vukovar i predstavlja Muzej vučedolske kulture. Veliki hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović svoju inspiraciju često je pronalazio i u arheološkom lokalitetu Vučedol te rijeci Dunav, a nekoliko pjesama koje je stvarao u Vučedolu i Vukovaru čitali su učenici i učenice Osnovne škole Rivarela: Megi, Dominik, Tamara, Gaia, Erik, Reana, Laura, te suradnica Muzeja Lapidarium Dina Kamber.
Prof. dr. sc. Mirjana Benjak održala je zanimljivo predavanje o Dragutinu Tadijanoviću i njegovom značaju u hrvatskoj književnosti, a publiku je iznenadila pokazavši knjigu koju joj je posvetio sam pjesnik prije mnogo godina.
Jana Opačić popratila je ovu lijepu večer skladbama na gitari.
Zahvaljujemo se mentoricama, prof. Gabrijeli Debelić koja je s učenicama i učenicama uvježbavala pjesme, te Svetlani Modrušan, profesorici gitare koja je Jani pomogla izabrati skladbe.

<< >>