Predstavljen projekt “Novigradski vinogradi”

U četvrtak, 20. veljače 2020. knjižničarke Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova posjetile su Osnovnu školu Rivarela kako bi učenike i učenice sedmih i osmih razreda upoznale s projektom „Novigradski vinogradi“ kojeg knjižnica provodi upravo u suradnji sa školom. Cilj ovog projekta je očuvanje običaja, riječi ili alata koji su vezani za obradu obiteljskih vinograda na novigradskom području. Razgovarat ćemo kod kuće sa našim nonama i nonetima, roditeljima i susjedima i zapisati njihova sjećanja, prikupit ćemo stare obiteljske fotografije i alate koje imaju veze s obradom vinograda. Od prikupljenih materijala pripremit ćemo izložbu i knjigu. Učenike uključene u projekt posjetiti će članovi udruge vinogradara i vinara Novigrada i ispričat im razlike u obradi vinograda nekada i sada. Kustosica Etnografskog muzeja Istre, Ivona Orlić, održat će za građanstvo predavanje o istarskom  vinogradarstvu i vinarstvu kroz povijest.

Želite nam i vi ispričati o vašem vinogradu, ili onom vaših roditelja, o vašoj obiteljskoj tradiciji, javite se u Gradsku knjižnicu Novigrad-Cittanova!

Ovaj projekt proveden je uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

<< >>