Predstavljanje knjige Lane Bitenc „Boškarin, dobar i fin“

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige „Boškarin, dobar i fin“ autorice Lane Bitenc koje će se održati u petak, 10. studenog 2023. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova.

Knjiga „Boškarin, dobar i fin“ donosi nam čarobnu dječju priču o boškarinu imena Uno, koji je usamljen u šumama Istre pa odlučuje promijeniti svoj život nakon što naiđe na Talent show plakat. Kroz susrete s različitim životinjama i neobičnim savjetima, Uno traži svoj pravi talent.

Biografija autorice
Slobodna umjetnica, Novigrađanka, književnica, dramaturginja i ghostwriter Lana Bitenc (1977.) umjetnička je direktorica i osnivačica Teatra Don Hihot. Ujedno je i diplomirani komparatist književnosti i profesorica talijanskog jezika te diplomirani teatrolog. Pred kraj je doktorata s radom „Metodologja rada s gluhoslijepim osobama u kazalištu“.
Objavila je knjige igrokaza „Kutak za lutak“, „Farma Kukuriku“ i „Ne tako strašne priče za laku noć“. Njezine „Priče za laku noć“ redovito se izvode na HRT1. Piše za Modru lastu gdje je poznatija pod nadimkom Lasta Lana. Prevodi Pinocchia, ali i dijelove Talijanske povijesne enciklopedije. Na TV-u je radila na „Zuhra showu“ kao scenaristkinja, a objavila je i strip „Pogledalove kronike (Izgubljeno žezlo)“ u suradnji s Gradskim muzejom u Karlovcu.
Voli raditi interaktivna predstavljanja svojih knjiga, kao i radionice pisanja memoara diljem Lijepe naše. Njezin mentorski program Pisanje s Lanom 1na1 završilo je već nekoliko desetak zadovoljnih klijenata koji sada drže svoju knjigu u svojim rukama. Kao ghostwriter napisala je preko 600 knjiga, priručnika, memoara i slikovnica na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Uvijek voli pomoći ljudima koji nemaju vremena ili ne znaju kako napisati kvalitetnu knjigu.

<< >>