Odgođen slobodan ulaz u novigradsku knjižnicu

Poštovane/i,
Radi trenutne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, primorani smo odgoditi slobodan ulaz korisnika u Gradsku knjižnicu Novigrad-Cittanova. Korisnici će, kao i do sada, moći posuđivati i vraćati knjige i DVD naslove na ulazu u Knjižnicu te će moći koristiti računala s vanjske strane Knjižnice, kod Parka mladih.
Ispričavao se korisnicima na mogućim neugodnostima.

U nastavku Vam donosimo Smjernice rada knjižnice:
• Radno vrijeme Knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 18 sati.
• Kako bismo ubrzali postupak posudbe i smanjili gužvu ispred Knjižnice, preporučujemo korisnicima da knjige ili DVD-e koje žele posuditi pronađu ranije u katalogu koji se nalazi na web stranici Knjižnice, ili nazovu Knjižnicu i naruče građu putem telefona (052/729-040), ili putem e-maila (info@knjznicanovigrad.hr). Ukoliko su raspoložive, naručene knjige bit će spremne za preuzimanje isti ili sljedeći radni dan uz predočenje članske iskaznice, o čemu će korisnici biti obaviješteni.
Dostupne su i e-knjige koje se mogu posuditi i čitati koristeći digitalnu platforme iBiblos  ili platformu Media library online.
• Korisnicima trenutno nije omogućeno ulaziti u Knjižnicu.
• Posudba i povrat knjiga i DVD-a, te preuzimanje rezervirane građe vrši se na ulazu u Knjižnicu kod Parka mladih.
• Rok posudbe je 42 dana za knjige i 14 dana za DVD naslove.
• Članovima knjižnice omogućeno je korištenje računala i tiskanje dokumenata u maksimalnom trajanju od 30 minuta, sa strane Parka mladih, ne ulazeći u Knjižnicu.
• Molimo sve članove i korisnike da se pridržavaju svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja koji je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) te da obavezno dezinficiraju ruke sredstvom za dezinfekciju koje je postavljeno na ulazu u Knjižnicu.
• Molimo korisnike da daljnje obavijesti o mogućim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prate na web stranici www.knjiznicanovigrad.hr.

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju!

<< >>