Ljetni najčitatelji

Nagrađeni najčitatelji

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova nagradila je 16. rujna 2021. sve svoje ljetne čitatelje i čitateljice do četrnaest godina čiji je zadatak bio da preko ljeta pročitaju što više knjiga, napišu nešto o knjizi i nacrtaju zanimljivi događaj iz pročitane knjige u dnevnik čitanja koji su prethodno dobili. Ove godine na natjecanje se prijavilo više od 40 mladih čitatelja i čitateljica, a ispunjeni dnevnik vratilo je njih 30 te su pozvani na dodjelu nagrada.

U kategoriji djece predškolske dobi najviše knjiga pročitala je Petra Rakamarić koja je uz pomoć roditelja pročitala i opisala čak 32 knjige. Čestitamo i ostalima koji su se natjecali u ovoj kategoriji, a to su: Karla Rakamarić, Tara Bubola, Zara Sinčić, Sven Antonić, Mia Margeta, Arsen Margeta i Marin Bošnjak.

U kategoriji djece od prvog do četvrtog razreda nagradu je osvojila Laura Rakamarić s 35 pročitanih knjiga. Čestitke i ostalim školarcima, a to su: Domagoj Grgošević, Inna Vlajinić, Marina Jakovac, Tine Kocijančić, Vea Conjar, Noemi Mavrinac, Alba Ladavac, Nika Barolin Čani, Mia Cittar, Nina Cittar, Lena Martić, Lara Šipić, Marlene Vojnović, Marko Lukas, Doria Šolar i Noa Andreašić.

U kategoriji djece od 11 do 14 godina nagradu je osvojila Ema Bubola s dvanaest pročitanih knjiga. Čestitamo i ostalim natjecateljima: Patricku Šćulcu, Lauri Šolar, Evanu Anreašiću i Andreju Jakovcu.

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova želi čestitati svim ljetnim čitateljima i čitateljicama kojima je ljeto bilo još zabavnije uz dobre knjige iz novigradske knjižnice te poziva i svu ostalu djecu da se priključe u ovo natjecanje sljedeće godine.

<< >>