Knjižnica ponovno otvara 4. svibnja 2020.

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova započinje s radom od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine, prema prilagođenom radnom vremenu i uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Prva faza rada Knjižnice uključuje uslugu posudbe i povrata građe bez korištenja prostora Knjižnice. Prema uputama za prevenciju širenja virusa Covida-19, primorani smo zatvoriti čitaonicu dnevnog tiska, a neće biti moguća upotreba računala, usluge skeniranja, tiskanja, fotokopiranja te ostale knjižnične usluge.

 • Radno vrijeme knjižnice bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 18 sati.
 • Posudba i povrat knjiga i DVD-a privremeno će se vršiti na ulazu u Knjižnicu kod Parka mladih.
 • Kako bismo ubrzali postupak posudbe i smanjili gužvu ispred Knjižnice, mole se korisnici da knjige ili DVD-e koje žele posuditi pronađu ranije u katalogu koji se nalazi na web stranici Knjižnice, ili mogu nazvati Knjižnicu i naručiti građu putem telefona (052/729-040), ili putem e-maila (info@knjznicanovigrad.hr). Ukoliko su raspoložive, naručene knjige bit će spremne za preuzimanje sljedeći radni dan uz predočenje članske iskaznice.
  Dostupne su i e-knjige koje se mogu posuditi i čitati koristeći digitalnu platformu iBiblos.
 • Za vrijeme trajanja izvanrednih mjera omogućit će se rok posudbe na 42 dana za knjige i 14 dana za DVD naslove.
 • Sukladno preporuci HZJZ-a, prije posudbe nije dozvoljeno prelistavanje knjiga.
 • Povrat knjiga i DVD-a bit će omogućen na ulazu u Knjižnicu. Odlagat će se u posebno označene kutije, a građa će biti razdužena nakon 72 sata.
 • Sva trenutno posuđena građa moći će se vratiti bez plaćanja zakasnine do 1. lipnja 2020. godine.
 • Molimo sve članove i korisnike da se pridržavaju svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja koji je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) te da obvezno dezinficiraju ruke sredstvom za dezinfekciju koje će biti postavljen na ulazu u Knjižnicu.
 • Molimo korisnike da daljnje obavijesti o mogućim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prate na web stranici Knjižnice i putem lokalnih medija.

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju!

<< >>