Izložba fotografija Andraža Šereša

U organizaciji Slovenskog Kulturno umjetničkog društva Ajda iz Umaga u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova 6. travnja 2018. održano je otvorenje izložbe fotografija mladog umaškog umjetnika Andraža Šereša. Izložbu su pjesmom otvorile članice zbora Ajda iz Umaga, a o samoj izložbi više je kazala predsjednica Slovenskog kulturnog umjetničkog društva Ajda Umag, Danica Bojković. Podsjetila je prisutne da Ajda djeluje već nekoliko godina i ima vrlo aktivne sekcije zborskog pjevanja, folklora, kulinarstva i tečajeva slovenskog jezika.
Na izložbi fotografija koja ostaje otvorena do 7. svibnja zainteresirani mogu pogledati fotografska djela nastala u razdoblju između 2007. i 2017. godine koja prikazuju dio autorovih doživljaja na različitim krajevima Europe gdje je živio i putovao. Djela se svrstavaju u žanr ulične fotografije, gdje je osnovna namjera zahvatiti spontane trenutke (najčešće interakciju između ljudi) u javnom prostoru. Fotografije prikazuju različite društvene slojeve, tok globalizacije, atmosfere u velikim gradovima i između ostalog izoliranost pojedinca u 21. stoljeću. Fotografije su nastale u Portugalu (Porto, Lisabon, Mafra, Amorosa), Velikoj Britaniji (London), Njemačkoj (Berlin), Srbiji (Beograd), Grčkoj (Atena) i Sloveniji (Ljubljana).

Andraž Šereš je rođen 1990. godine u Ljubljani. U Puli je 2009. godine završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, na grafičkom odjelu, te je 2017. godine magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, gdje je stekao naziv magistra slikarstva. Do sada je fotografije izlagao na skupnim izložbama u Puli, Londonu i Umagu, a samostalno u Puli i Umagu.

Izložba ostaje otvorena do 7. svibnja 2018. godine i može se razgledati u radno vrijeme Knjižnice (ponedjeljkom i utorkom od 8 do 14, od utorka do petka od 10 do 19 sati).

<< >>