Festival slikovnica “Ovca u kutiji”

U sklopu četvrtog međunarodnog festival slikovnice „Ovca u kutiji“ koji se održava u Pazinu od 9. do 12. rujna 2019. godine, u organizaciji Knjige u centru, Gradske knjižnice Pazin i Hrvatskog čitateljskog društva, a na poziv Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova, naš su grad posjetili autori slikovnica Snježana Babić Višnjić i Boris Kralj. Ugostili smo ih u Osnovnoj školi Rivarela gdje su se predstavili učenicama i učenicima četvrtih razreda. Oboje autora bili su izrazito zanimljivi i zabavni te su s lakoćom uključili svu djecu u razgovor o djetinjstvu, knjigama, životinjama, strahovima i željama.

Snježana Babić Višnjić napisala je i objavila niz romana za djecu i mlade, često inspirirana svojom djecom („Upomoć, mama se smanjila“, „Šešir od snova“, „Kika i tajna uklete kuće“, „Puhni u jedra“, itd.).Također piše poeziju i kratke priče. Potpredsjednica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade gdje je urednica tiskanih izdanja, te članica Društva hrvatskih književnika.

Boris Kralj radijski je voditelj i urednik emisija za djecu vrtićkog i školskog uzrasta pa na taj način već nekoliko godina aktivno sudjeluje u promociji znanja i uspjeha djece u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Upravo mu se kroz posao i javila ideja za pisanjem i ilustriranjem slikovnica. Autor je slikovnica „Mali jež i zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“ koja je po izboru dječjeg žirija dobitnica nagrade ‘Ovca u kutiji’ 2018.

<< >>