Postani konstruktor i ti!

S današnjim danom završile su Lego radionice u sklopu projekta „Postani konstruktor i ti!“ na koje su djeca dolazila u Gradsku knjižnicu Novigrad-Cittanova organizirano sa svojim nastavnicama ili odgajateljicama. Od sutra, subote 10.11.2017. počinju subotnje Lego radionice na koje roditelji moraju prethodno upisati zainteresiranu djecu.
Zahvaljujemo se predškolcima iz vrtića Tičići i Girasole i njihovim odgajateljicama te prvom i drugom razredu Talijanske osnovne škole kao i 1.a, 1b., 2a. i 2.b Osnovne škole Rivarela i njihovim nastavnicama koji su nam svaki došli na dvije radionice. Ukupno smo zajedno s njima odradili 18 radionica na kojima smo učili kako raditi konstrukcije koje pokreće energija. A neke smo i programirali na računalu. Iako zadaci nisu bili nimalo laki jer su zahtijevali korištenje matematičkih vještina, ali i pažljivo praćenje uputa, djeca su bila uporna i marljiva i sve su poteškoće uz malu pomoć savladala. Bravo djeco!

„Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina“

<< >>