Izložba posvećena Cvitku Biliću (Festival Arterija)

Muzej-Museo Lapidarium u sklopu Festivala Arterija predstavlja našeg najboljeg biciklista svih vremena – Cvitka Bilića iz Loborike

U prostoru Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova izloženi su svi trofeji i priznanja koje je Bilić u svojoj bogatoj sportskoj karijeri primio, kao i njegov slavni bicikl iz 1970-ih. Izložbu prati prezentacija o njegovom životopisu, bogatoj sportskoj karijeri, uspjesima na europskim i svjetskim prvenstvima, sudjelovanju na olimpijadama i njegovom doprinosu biciklizmu. U knjižnici možete naći, ali i kupiti knjigu “Cvitko Bilić – Iz Loborike po lovorike” u izdanju izdavačke kuće MEDIT iz Pule, te vidjeti poseban ručno rađen bicikl od Cvitka i pritom čuti neke od naših starih pjesama o dvokotačima.

U drugom, tamnijem kutu novigradske knjižnice, moći ćete pogledati sažeti dokumentarac o jednom drugom slavnom biciklistu, suštoj suprotnosti našeg istarskog biciklista. U briljantno napisanom scenariju Lance Armstrong će priznati da je sve u njegovom životu bila laž, da je svih sedam pobjeda na Tour de Franceu bila prijevara, da su medalje nastale u epruveti u laboratorijima. Taj ‘kemijski šampion’, da bi uhvatio zalet za novi biznis, unosne knjige i filmove, u konačnici je sve priznao u talk showu Oprah Winfrey i učinio ju jednom od najgledanijih u povijesti.

Izložba je otvorena od 17. do 22. 08. 2017., od 20 do 22 sata.

Izložba Cvitka Bilića omogućena je uz podršku Doma sportova “Mate Parlov” iz Pule.

Zahvaljujemo Gradskoj Knjižnici Novigrad-Cittanova na suradnji.

Muzej-Museo Lapidarium

<< >>